Gå til indhold

Nyt dansk honorært konsulat i Lausanne

Danmark har fået et nyt honorært konsulat. Den 12. maj 2023 blev dørene slået op for Danmarks splinternye honorære konsulat i Pully/Lausanne i Schweiz.
Ambassadør Susanne Hyldelund og ny dansk honorær konsul i Pully/Lausanne Lars Gelbjerg-Hansen
Ambassadør Susanne Hyldelund fra ambassaden i Berlin (der også dækker Schweiz) deltog i den festlige åbning med omkring 80 deltagere, der omfattede både lokale repræsentanter og danske borgere fra området.

Det nye honorære konsulat dækker den fransktalende del af Schweiz (kantonerne Vaud, Valais, Neuchâtel, Genève, Jura, Fribourg og Bern). Det skønnes, at der bor omkring 200-300 danske familier i området, og talrige danske turister besøger hvert år denne del af Schweiz, der bl.a. er kendt for skiområderne Zermatt og Verbier. Sammen med Danmarks honorære konsuler i Zürich og Basel er hele Schweiz nu dækket af honorære konsuler.

Ny honorær konsul i Pully/Lausanne er Lars Gelbjerg-Hansen, der til daglig driver ejendomsfirmaet Pareto Properties SA. Lars Gelbjerg-Hansen har boet i Schweiz de sidste 15 år og er stærk forankret i lokalområdet, både i den danske community og blandt erhvervsaktører. Der er således også gode muligheder for at styrke den dansk-schweiziske udveksling på erhvervsområdet.
  
Det nye honorære konsulat er placeret i en historisk bygning i Pully – direkte ved Genevesøen og ca. 10 minutter fra hovedbanegården i Lausanne - med gode offentlige transportforbindelser. 

Det nye honorære konsulats kontaktoplysninger kan findes her.