Gå til indhold

Professionelle vandspecialister til opstart af et nyt regionalt vandteam i Europa

Som del af den kommende eksportstrategi for vandområdet styrker Udenrigsministeriet og Miljøstyrelsen eksportfremmen af vandområdet yderligere. Udenrigsministeriet tilbyder derfor i samarbejde med Miljøstyrelsen nu denne spændende udfordring, hvor du kommer til at indgå i et nyt større vandteam på tværs af Europa. Så hvis du har en teknisk forståelse for vandsektoren og et kommercielt drive, så bør du læse videre her.a

Der sker meget i den europæiske vandsektor i øjeblikket. Gennem de senere år har vi set et øget fokus på bæredygtighed og grønne effektive løsninger, men særligt vurderes det, at EU’s Genopretningsplaner vil give unikke muligheder for øget dansk eksport inden for vandteknologi. Der vil derfor med afsæt i EU’s Genopretningsplaner, samt Udenrigsministeriet, Erhvervsministeriet og Miljøministeriets nye eksportstrategi for vandteknologi, blive placeret udsendte- og lokale vandrådgivere til udvalgte europæiske ambassader og konsulater.

Med base på én af repræsentationerne i enten Madrid, Rom, Hamborg eller Warszawa vil du blive en del af et nyt tværgeografisk team, Water Technology Advisory EU (WTA EU), som har til opgave at styrke samarbejdet med myndigheder og vandforsyninger. Kontakten til vandforsyningerne vil indebære en bred teknisk dialog med lokale fagfolk, indhentning af viden om markedets eksisterende vandteknologier og udfordringer, og dermed identificere lokale markedsmuligheder, der kan udvikle sig til flagskibsprojekter.

Du vil have ansvaret for at drive samarbejdet med myndighederne i det pågældende land, samt bidrage til aktiviteter i de andre lande ud fra din faglige profil. Samarbejdet i WTA EU vil også indebære koordinering med kollegaer på andre europæiske markeder end de fire særligt prioriterede, som kan være til fordel for de danske vandteknologivirksomheder.

Den europæiske vandindsats skal støtte landene i at nå deres miljø- og klimamål og forpligtelser, og samtidig skabe eksportmuligheder for danske vandteknologi på flere markeder. Dit fokus vil spænde bredt inden for vanddagsordenen, men vil - afhængig af din faglighed - centrere sig omkring at være enten vanddistribution, spildevand, klimatilpasning eller digitalisering, hvor du vil skulle arbejde sammen med de øvrige 3 WTA EU sektorrådgivere samt The Trade Council’s arbejde, som ydes i teamet på netop disse områder.

Du vil skal spille tæt sammen med Miljøstyrelsen, som bliver opnormeret med 2-3 årsværk til at understøtte dialogen mellem myndigheder og interessenter i Danmark og partnerlandene. Miljøstyrelsen forventes både at levere specifik faglig og reguleringsmæssig viden, samt bidrage til at udfolde den samlede strategi.

Stillingen indebærer +50 rejsedage om året til en række af de europæiske markeder og til koordinering i Danmark.

Ansøgningsfrist og kontakt:

Læs mere og ansøg her.

Ansøgningsfristen er onsdag den 11. august 2021 kl. 23.59. Vi forventer at afholde samtaler i uge 33 og 34. Du skal indsende en målrettet og motiveret ansøgning på maksimum 1 side og et CV indeholdende oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde og øvrige kvalifikationer, niveau for sprogkundskaber, referencer m.v.