Spring til indhold

E-Commerce – Online eksport til Tyskland

Udenrigsministeriet og The Trade Council lægger med et nyt tiltag vægt på online eksport af danske produkter. Det nyoprettede E-Commerce team rådgiver danske virksomheder til strategisk online eksport.

Det digitale marked vokser med stadig stor hast i hele verden - også lige syd for den danske grænse har forbrugerne fået øjnene op for de mange fordele ved e-handel. I 2018 handlede 68 procent af de tyske forbrugere online, og ifølge prognoser forventes den samlede online omsætning i Tyskland at stige med ca. 35 procent frem til 2023.

For at sikre, at danske virksomheder får adgang til det tyske online-marked, har The Trade Council i Tyskland nu ansat en e-handelsekspert og oprettet et fokuseret e-commerce team. tiltaget er en del af et større initiativ, som har sit udgangspunkt i handlingsplanen for strategi og økonomisk diplomati fra marts 2018, hvori regeringen ønsker at hjælpe med at indfri det enorme vækstpotentiale som e-handel rummer. The Trade Council har derfor nu e-handelsspecialister siddende på repræsentationerne i Berlin, New York, Shanghai og London.

Sascha Domula har arbejdet for e-commerce giganten Amazon, og har derfra stor erfaring med rådgivning af virksomheder til succes på online markedspladser.
Globalt arbejder de fire e-handelseksperter på tværs af markederne for at skabe muligheder på store, globale markedspladser, med indsigter, kontaktpersoner og viden.
I Tyskland har vi desuden den målrettede lokale viden, til at rådgive om den bedste strategi for netop jer.

Dette kan for eksempel være

  • Logistiske problemstillinger
  • Den optimale salgskanal for netop jeres produkter, ressourcer og ambitioner
  • Tyskernes online købsadfærd
  • Markedsudvikling og trends

Derudover yder vi rådgivning om retningslinjer for markedsspecifikke emballageregler, produktkrav og kvalitetsmærkning.

Vi tager gerne en nærmere dialog om, hvordan vi kan rådgive og assistere netop jer. Er I interesseret i The Trade Councils tilskudsmuligheder, kan I læse mere om disse her.

 

********

For at hjælpe jer i gang med de første skridt har vi i samarbejde med vores partnere udviklet e-handelsrapporten 2018, der belyser nogle af de vigtigste generelle overvejelser og regler ved online salg til Tyskland.

Rapporten koster DKK 750 og kan købes ved henvendelse til ambassaden i Berlin.

Du kan downloade indholdsfortegnelsen her.

Rådgivningsteam

Lina Gandløse Hansen, generalkonsul, teamleder
Telefon (direkte): +49 89 54 58 54 12, E-mail: lingan@um.dk
Danmarks Generalkonsulat, München

 

Sascha Domula, e-commerce-specialist
Telefon (direkte) +49 30 50 50 21 10, E-mail: sasdom@um.dk 
Danmarks Ambassade, Berlin

 

Eva Sønnichsen, eksportrådgiver
Telefon (direkte) +49 30 50 50 21 23, E-mail: evason@um.dk
Danmarks Ambassade, Berlin