Spring til indhold

Uddannelse/Praktik

At studere

Den europæiske unions officielle hjemmeside   det muligt at finde svar på en række generelle spørgsmål omkring at studere i et andet EU-land. Mere specifikke informationer omkring at studere i Tyskland kan man finde på den tyske akademiske udvekslingstjeneste DAAD.

Desuden kan man undersøge, hvilke tyske universiteter der udbyder bestemte studieretninger på hjemmesiden Study in Germany.

Her kan man også finde mange praktiske informationer om, hvordan man forbereder sit studieophold i Tyskland, både hvad angår sprogkurser, anerkendelse af uddannelse, leveomkostninger og sygesikring.

Hvis man ønsker at komme på udvekslingsophold i Tyskland, anbefales det at tage kontakt til ens danske uddannelsessted. De vil ofte kunne være behjælpelige med informationer om udvekslingsaftaler med tyske universiteter eller Fachhochschulen, lige som tidligere studerende har erfaringer fra studieophold i udlandet.

SU

Husk at kontakte SU-styrelsen og uddannelsessted, hvis SU’en skal tages med til udlandet. Læs mere på SU styrelsens hjemmeside.

Praktik

Hvis man som dansker overvejer et praktikophold i Tyskland, er der en del praktiske ting, man skal forholde sig til. Blandt andet regler og krav for opholdet, forsikring og hvordan man overhovedet finder et praktiksted.
Den tyske akademiske udvekslingstjeneste giver et godt overblik over dette.

Søger man en praktikplads, formidler det Dansk-Tyske Handelskammer praktikpladser hos en række tyske virksomheder:
Dansk-Tysk Handelskammer

Derudover kan man søge igennem en række tyske portaler, såsom nedenstående eksempler:
Mein Praktikum
Unicum
Praktikum-Service
Gigajob

Yderligere formidles der praktikpladser igennem Bundesagentur für Arbeit für Arbeit. Klik på "Für Menschen aus dem Ausland" og søg på "Job und Praktikum suchen".

Kontakt

Danmarks Ambassade
Rauchstr. 1
10787 Berlin


 

Tlf: +49 30 5050 2000
Fax: +49 30 5050 2050
E-mail: beramb@um.dk

Ambassaden er åben for telefonisk henvendelse fra 9-15