Spring til indhold

Udstilling: "Ib Monrad Hansen. Ein anderer Weg des Malens. Ein anderer Weg des Denkens"

14.01.2020  11:21
Fra den 17. januar til 17. maj 2020 viser ambassaden et udvalg af den danske kunstner Ib Monrad Hansens storslåede værker. Udstillingen markerer startskuddet til det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020 i Berlin.

Ib Monrad Hansen (f. 1963) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1998 og har igennem en årrække udviklet et karakteristisk billedsprog, der er både udfordrende og markant. Det er kendetegnet ved en særlig figurativ stil, der på illusionistisk vis kombinerer et mytologisk og historiefortællende indhold med vores virkelighed.

Udstillingen præsenterer en række af kunstnerens store og betydningsfulde værker fra de seneste 14 år. Der ligger op til flere tusinde timers arbejde bag hvert værk, hvor Ib Monrad Hansen går til den kunstneriske proces med en forskers grundighed. Netop denne grundighed og fordybelse står i modsætning til den moderne verdens hast, hvor alting skal gå hurtigere og hurtigere. Ib Monrad Hansen bliver drevet af det, han ikke kender fremfor gentagelse og rutiner. Derfor dykker han fokuseret ned i et nyt emne og lærer hver gang sig selv at male på ny. Et nyt maleri er for Ib Monrad Hansen en ny måde at tænke på.

Omdrejningspunktet i udstillingens værker er konflikten mellem menneske og kultur samt civilisation og natur. Blandt andet tematiserer udstillingens værker civilisationens, naturens og globaliseringens problemstillinger i en række udvidede landskabsmalerier, hvor Ib Monrad Hansen har anvendt et yderst komplekst kompositionsprincip, hvor jordkloden både ses tæt på og langt fra.

Ib Monrad Hansen står ikke blot som en stærk repræsentant indenfor den figurative kunst, men bekræfter også i høj grad dette billedsprogs gyldighed og potentiale i dag. Igennem sin kunst skildrer han nye måder at opfatte, forstå og tolke virkeligheden og menneskets natur på.

Udstillingen på ambassaden baserer på udstillingen "Ib Monrad Hansen. Another way of painting. Another way of thinking" der fra den 24. maj - 8. december 2019 blev vist på Skive Museum som den første større præsentation af kunstnerens værker.

Udstillingsperiode: 17. januar – 17. maj 2020

Udstillingen er tilgængelig inden for rammerne af særlige rundvisninger.

Pga. den aktuelle situation vedr. Coronavirus/COVID-19 tilbydes der pt. desværre ingen rundvisninger i udstillingen.

Yderligere oplysninger om Ib Monrad Hansen: http://www.ibmonradhansen.com/