Spring til indhold

Marine

Efter nogle svære år som følge af finanskrisen er den tyske marineindustri på vej tilbage på rette spor, både hvad angår transport og skibsbygning.

De tyske værfter oplever fremgang i ordrebeholdning, omsætning og medarbejdere. Blandt andet en stor omstillingsparathed har reddet den svære økonomiske situation. Tyskerne har især udnyttet deres teknologiske fordele på offshore-området inden for vind, olie og gas – områder som danske virksomheder har ekspertise i og dermed kan drage fordel af som samarbejdspartnere.

De tyske skibsbyggere har over de seneste par år oplevet en forandring, hvor fokus nu hovedsageligt ligger på produktion af krydstogtskibe og yachter, hvilket har medført en positiv trend med højere omsætning og arbejdspladser. Her er stort fokus på kvalitet, højteknologi og innovation, som de tyske skibsbyggere kan levere ved at samarbejde med konkurrencedygtige underleverandører.

60% af vareeksporten foregår pr. skib, hvilket gør den maritime sektor yderst vigtig for Tyskland som eksportnation. Med en omsætning på ca. 50 millioner EUR, 2800 virksomheder og 80.000 arbejdspladser hører den tyske maritime økonomi til en af de vigtigste erhvervssektorer i Tyskland, hvilket også gør den attraktiv for danske producenter og underleverandører, der både kan øge deres eksport til Tyskland samt udbrede deres kendskab på andre internationale markeder.

Rådgivningsteam

Jan Larsen, sektorekspert

Telefon (direkte): + 49 40 41 40 05 29

E-mail: Janlar@um.dk

Danmarks Generalkonsulat, Hamborg

 

Trine Kosack, eksportrådgiver

Telefon (direkte): +49 40 41 40 05 39

E-mail: Trikos@um.dk

Danmarks Genralkonsulat, Hamborg