Spring til indhold

Fødevarer

Danske fødevarer kan på mange måder leve op til de krav og trends, som tyskerne efterspørger. Selvom det tyske marked er kendetegnet af prisfølsomhed og stor konkurrence, går tendensen i retning af specialiserede og innovative fødevarer af høj kvalitet. Den tyske forbruger fokuserer i højere grad på sundhed og næringsværdi til en fornuftig pris, dertil har det ”danske brand” et godt ry inden for både konventionelle og økologiske produkter.

Tyskland er med 16 delstater og over 80 mio. indbyggere karakteriseret ved udpræget forskel i smag, forbrugsmønstre, levevilkår og økonomi afhængigt af, hvor man befinder sig. Mange danske virksomheder har formået at tilpasse sig markedet og opnået succes i Tyskland. Potentialet for danske virksomheder er derfor stort i Tyskland, men afhænger af villigheden til at forstå de aktuelle markedstrends og være villig til at investere og tilpasse emballage, markedsføring m.m.

The Trade Councils fødevareteam i Tyskland tilbyder individuel eksportrådgivning og en række lokale ydelser til danske virksomheder, som vil ind på det tyske marked. Vi afholder gerne et uforpligtende telefonisk eller personligt møde med din virksomhed, enten i Danmark eller Tyskland. Der vil være en dialog om mulighederne ud fra jeres ressourcer sammenholdt med vores assistance.

Vi rådgiver eksempelvis inden for følgende områder:

  • Dagligvarer og specialhandel
  • Hotel & gastronomi
  • Industrisalg
  • m.fl.

Fødevareteamet råder over et omfattende netværk og er løbende i tæt dialog med beslutningstagere og aktører inden for fødevarebranchen samt med markedseksperter fra brancheorganisationer, ministerier o.l. Teamets rådgivere er placeret på Den Danske Ambassade i Berlin og Generalkonsulatet i Hamborg.

Læs mere om Fødevarenetværket her.

Læs mere om Dänischessen her.

Rådgivningsteam

Tanja Asmussen, eksportrådgiver
 Telefon (direkte): +49 30 50 50 2105, E-mail: tanasm@um.dk
 Danmarks Ambassade, Berlin

 

 

Anne Dalsgaard Jensen, eksportrådgiver
 Telefon (direkte): +49 30 50 50 21 12, E-mail: andaje@um.dk
 Danmarks Ambassade, Berlin