Spring til indhold

Vær med til at fejre VM i fodbold sammen med Island og Danmark og se kampene i de nordiske ambassaders fanzone

30.05.2018  13:42
Stemningsfest i rød/hvid/blå og rød/hvide farver: I de nordiske ambassaders Felleshus inviterer Island og Danmark til offentlig visning af de to landes VM-kampe. Under hele VM-slutrunden – fra 14. juni til 15. juli – vil vi i fællesskab fejre fodboldfesten med islandske, danske og naturligvis også tyske fans.

Vil Island i deres første turnering efter den succesfulde EM-slutrunde i Frankrig endnu engang vise sig at være favoritternes største skræk? Eller kan ”Danish Dynamite ” ved slutrunden i 2018 genfinde tidligere tiders storform?

Island og Danmark har kvalificeret sig til slutrunden ved dette års verdensmesterskab i fodbold. Ikke kun fans fra de to lande spørger sig selv hvilket af mandskaberne, der under slutrunden kan levere det bedste spil på banen og måske blive turneringens store overraskelse.

Den offentlige visning af Island og Danmarks kampe i de nordiske ambassaders Felleshus er en unik mulighed for at diskutere disse spørgsmål i hyggelige og sportslige rammer. Vi tilbyder alle interesserede tilskuere, fodboldfans og VM-entusiaster en oplagt platform for at se de to nordiske VM-deltageres kampe. Med nordiske øl, islandske burgere og danske hotdogs er alle velkomne til at fejre fodboldens kongeturnering og nordisk fankultur sammen med os.

Også i fodbold gælder mottoet ”hver for sig og dog sammen”
Dronning Margrethe præsenterede under indvielsen af de nordiske ambassader mottoet for det fremtidige samarbejde: ”Hver for sig og dog sammen”. Dette udtryk står som en grundsætning for de nordiske forhold, som har udviklet sig over århundreder. Men det, som gælder for de nordiske landes historie, gælder også i fodboldens verden! I fællesskab vil vi fejre og nyde den sportslige konkurrence og glæde os over forskellige fankulturer. Ligegyldigt om man krydser sine fingre for de danske roligans eller hellere vil istemme det islandske ”Huh!”, så inviterer vi venner, fans og entusiaster til at komme og hygge sig i fodboldens navn.

Indgang og sikkerhed
Felleshuset er de nordiske ambassaders offentlige hus. På Island og Danmarks spilledage (plan for gruppespil findes nedenfor) lukkes publikum ind halvanden time før startfløjtet. På de dage, hvor både Island og Danmark spiller, vil Felleshuset naturligvis være åbent, når den første af de to landes kampe begynder. De fans, som kommer for at se den efterfølgende kamp, får dermed mulighed for at lære tilskuerne fra den første kamp at kende.
For visningerne gælder først til mølle-princippet. Hvis Felleshusets kapacitet bliver fyldt under kampene, kan vi desværre ikke lukke flere fans ind. Derudover må vi gøre opmærksom på, at det af sikkerhedsmæssige grunde ikke er tilladt at medbringe rygsække og større genstande som flasker eller glas til VM-arrangementerne i Felleshuset.

Program for Island og Danmark under gruppespillet:

Lørdag, 16. juni 2018

 

Kl. 15.00: Argentina vs. ISLAND

Kl. 18.00: Peru vs. DANMARK

 

Torsdag, 21. juni 2018

 

Kl. 14.00: DANMARK vs. Australien

 

Fredag, 22. juni 2018

 

Kl. 17.00: Nigeria vs. ISLAND

Tirsdag, 26. juni 2018

 

Kl. 16.00: DANMARK vs. Frankrig

Kl. 20.00: ISLAND vs. Kroatien

 

Naturligvis viser vi også Island og/eller Danmarks kampe, hvis holdene kvalificerer sig til knockoutfasen – hold venligst øje med information om dette på vores sociale medier og hjemmesider!

Pressekontakt:
Den Kgl. Danske Ambassade
Tom Schwarzer, Presse og kommunikationsattaché
Tlf: 030 / 50 50 2203, e-mail: tomsch@um.dk

Den Islandske Ambassade
Vincent Már Stefánsson, assistent til ambassadøren
 Tlf: 030 / 5050 4180, e-mail: vincent@mfa.is