Spring til indhold

Byd H.M. Dronningen velkommen i Flensborg

30.08.2019  11:34
Kom og giv H.M. Dronningen en varm og festlig velkomst, når regenten besøger Slesvig-Holsten og det danske mindretal tirsdag, den 3. september.

Alle er hjertelig velkommen. Der må gerne medbringes flag. Såfremt man ønsker at være med fra begyndelsen af det royale besøg, bør man være på havnen kl. 9.30. Dannebrog lægger til kaj kl. 10.00 og vil blive fulgt ind til havnekajen af et smukt sejleroptog bestående af sejlere fra de forskellige maritime foreninger omkring fjorden.

Vær opmærksom på, at havnen er spærret for parkering alle de dage, Kongeskibet Dannebrog pynter ved Skibbroen. Man må dog gerne som publikum bevæge sig rundt på havnen og se på skibet.

Har man ikke mulighed for at byde Dronningen velkommen på førstedagen, så vil der være lejlighed til at få et direkte indtryk af Hendes Majestæt ifm. modtagelse og afsked ved de enkelte besøgssteder i Flensborg såvel som i Slesvig, Kiel, Friedrichstad og Risum-Lindholm.

Er man en skoleklasse eller en større gruppe, er det hensigtsmæssigt på forhånd at kontakte det enkelte besøgssted for nærmere anvisning med hensyn til plads mv.

Det fulde program kan ses her.

Fredag den 6. september afslutter Hendes Majestæt besøget i Slesvig-Holsten ved en festlig afskedsreception på Flensborghus, og herfra vil det være muligt at spadsere efter kortegen den korte tur til havnen, hvor Dronningen stiger om bord på Kongeskibet og sejler tilbage mod Danmark. Afgangen fra Flensborghus går kl. 16.30 og kort tid efter kan man vinke farvel på Flensborg Havn.

På havnen vil der være korsang, mange besøgende og ikke mindst en smuk afskedsparade med lokale sejlere, der følger Majestæten ud af fjorden.


Foto: Keld Navntoft