Spring til indhold

Praktikophold ved generalkonsulatet hhv. Innovation Centre Denmark

Danmarks største vækstmarked kalder!

Det Kgl. Danske Generalkonsulat/Innovation Centre Denmark i München søger engagerede praktikanter med et stort ønske om at arbejde i et dynamisk, internationalt miljø.

Du vil som praktikant komme til at arbejde for generalkonsulatets tre afdelinger: Innovation Centre Denmark, Eksportrådet og Invest in Denmark.

Om Innovation Centre Denmark, Munich:

Innovationscentret er et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Uddannelsesministeriet (Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser) og fungerer som brohoved mellem Tyskland og de førende videnscentre i Danmark. Eksempler på aktiviteter kan være match-making mellem danske og tyske højteknologiske virksomheder, at arrangere delegationsbesøg på både politisk og praktisk niveau fra Danmark til Tyskland og omvendt, eller at markedsføre Danmarks spidskompetencer inden for uddannelse, forskning og erhverv. Innovationscentret arbejder med innovation inden for tre overordnede sektorer: Cleantech, ICT og Life science.

Om Eksportrådet og Invest in Denmark:

Eksportrådet indgår som et center i Udenrigsministeriets organisation. Eksportrådet består af et netværk af 90 repræsentationer i 64 lande. En række målrettede ydelser gør Eksportrådet til en effektiv sparringspartner for dansk erhvervsliv. Eksportrådet i München arbejder inden for tre overordnede sektorer: Life science, ICT og kreative industrier.

Invest in Denmark er et skræddersyet serviceorgan for udenlandske virksomheder, der søger at etablere sig i Danmark. Invest in Denmark i München arbejder inden for tre overordnede sektorer: Cleantech, ICT og Life science.

Din profil:
Du har opnået en bachelorgrad på en relevant erhvervsrettet uddannelse og er stadig indskrevet på et dansk universitet eller lignende. Vi forestiller os at du studerer sprog, handel, ingeniør- eller samfundsvidenskab, men alle egnede faglige profiler er velkomne.

Derudover har du:

  • godt kendskab til tysk og engelsk i skrift og tale 
  • mod på at tage telefonen og føre en samtale på dansk, tysk og engelsk
  • gode analytiske evner, er initiativrig, engageret og har gå-på-mod
  • kompetencer til at håndtere både administrative og strategiske opgaver
  • evnen til at kunne holde flere bolde i luften og kunne arbejde selvstændigt

Dine opgaver bliver mangeartede og med stor individuel frihed til at planlægge din tid og dine projekter. Du kommer til at arbejde i tæt sparring med de øvrige praktikanter, generalkonsulatets faste medarbejdere og generalkonsulen.

Efter endt ophold vil du have opnået stærke internationale samarbejdsevner, en stor kontaktflade til de store globale virksomheder, der er baseret i regionen, synlighed i forhold til danske kommuner, regioner og danske virksomheder, samt gode tysk- og engelskkundskaber.

Om München:

Der bor 1,5 millioner mennesker i München. Byen og det omliggende land er ikke alene kendt for sine attraktive fritidsmuligheder med alperne som udsigtsnabo, men har i løbet af de seneste 20 år udviklet sig til en af Europas absolut førende højteknologiske regioner. Med en stribe højere læreanstalter, heraf to eliteuniversiteter og en sund underskov af nye virksomheder i god vækst, er München en by fuld af unge mennesker og nye trends.  Det er en moderne og international storby, der samtidig føles tryg og meget imødekommende. 

Praktikopholdet, der strækker sig over 6 måneder (start: 1. februar eller 1. august) er ikke lønnet i gængs forstand, men der ydes et tilskud til delvis dækning af udgifter i forbindelse med praktikopholdet.

Send en motiveret ansøgning vedlagt CV, eksamensbevis og evt. anbefalinger pr. mail til administrativ medarbejder Lone Stein: lonste@um.dk.  

Retningslinjer for praktikanter