Spring til indhold

Praktikophold ved Danmarks Generalkonsulat i Hamborg

Kom til Hamburg og bliv en del af Generalkonsulatets eksportteam

Er du interesseret i internationale forhold og glad for tysk? Så er du måske vores næste praktikant!

Generalkonsulatet i Hamburg søger to engagerede praktikanter fra 1. februar og seks måneder frem.

Generalkonsulatet i Hamburg

Generalkonsulatet i Hamburg er en del af Udenrigsministeriet. Vi arbejder primært med at hjælpe danske virksomheder ind på det tyske marked. Generalkonsulatet tilbyder ydelser i krydsfeltet mellem kommerciel viden, politisk indsigt og lokal tilstedeværelse med henblik på at styrke danske virksomheders eksport til det tyske marked.

Du inddrages i alle Generalkonsulatets opgaver, både de rigtig sjove men også de lidt mere rutinemæssige, og vi kan tilbyde dig en praktikplads med stor selvstændighed og ansvar. Du skal derfor ikke frygte kun at blive sat til kaffebrygning og kopiering - hos os får du rig mulighed for at få indblik i, hvad der kræves for at løse opgaver for danske virksomheder inden for både B2B- og B2C-segmentet. 

Dine opgaver

Som praktikant får du en stor berøringsflade på mange niveauer og en afvekslende hverdag, hvor du så vidt muligt deltager i alle aktiviteter. Du får praktisk erfaring inden for eksport, kommunikation, marketing- og salg, hvor du bl.a. vil biddrage til:

 • udarbejdelse af markedsanalyser (konkurrent, trends- og målgruppeanalyser)
 • udarbejdelse af marketing og digitalt content
 • identifikation af forhandlere eller samarbejdspartnere 
 • udarbejdelse af besøgsprogrammer for danske virksomheder 
 • forberedelse af eksportfremstød, fx danske fællesstande på tyske messer
 • administrative ad hoc opgaver

Du kommer til at arbejde sammen med et ambitiøst, dygtigt og uhøjtideligt team, som pt består af en generalkonsul, 8 eksportrådgivere, en Invest in Denmark rådgiver og en borgerserviceafdeling. Eksportrådgiverne arbejder inden for forskellige sektorer, og du vil komme til at assistere inden for flere, afhængigt af din profil og interesse.

Vi arbejder indenfor:

 • Mode & Design
 • Byggeri & Arkitektur
 • Fødevarer
 • Vind – og vandenergi
 • Maskiner & underleverancer til industrien

Du arbejder i tæt sparring med praktikanter og Generalkonsulatets faste medarbejdere. Derudover bliver du naturligvis oplært af eksportrådgiverne på Generalkonsulatet, og vi sørger for en effektiv overlevering fra din forgænger.

Hvorfor skal du være vores næste praktikant?

 • Hamborg er den fedeste storby metropol i Tyskland med et internationalt studiemiljø
 • Du får et stort kendskab til tyske samfunds- og erhvervsforhold
 • Du får en stor kontaktflade til både danske og tyske kunder, offentlige myndigheder m.m. og gode muligheder for at udvide dit netværk
 • Du får mulighed for at forbedre dit tyskkendskab
 • Du har fleksible arbejdstider
 • Og søde kollegaer!

Vi regner med, at du har en relevant erhvervsrettet uddannelse med fokus på eksport, handel, kommunikation, samfundsvidenskab eller internationale forhold. Det er vigtigt, at du har en positiv indstilling til nye udfordringer, kan arbejde selvstændigt, tager initiativ og kan lide at arbejde under pres og med korte deadlines.

Derudover er det særligt vigtigt, at du har lyst til at være en del af et team, hvor tysk spiller en væsentlig rolle. Et godt kendskab til både mundtlig og skriftlig tysk er derfor et must.

Vi kan til gengæld love dig et inspirerende ophold, hvor du lærer og oplever en masse, tilføjer mange mennesker til dit netværk og får et solidt indblik i arbejdet på et Generalkonsulat.

Praktisk

Generalkonsulatet søger 2 praktikanter.

Stillingen er på 37 timer om ugen med start den 1. februar 2019. Praktikanten modtager et tilskud til delvis dækning af boligudgifter i forbindelse med praktikopholdet. Bemærk, at man kun kan have ét praktikophold i den danske Udenrigstjeneste.

Hvis dette har fanget din interesse, skal du sende en ansøgning samt CV (gerne vedlagt eksamenspapirer, udtalelser etc.) til Stinne Maria Christiansen på stimch@um.dk. Eventuelle spørgsmål besvarer vi gerne på tlf. +49 40 41 40 05 33 eller via førnævnte mail.

Deadline er 15. september, men vi holder løbende samtaler, så der er ingen grund til at vente for længe med at sende ansøgningen afsted! Stillingerne bliver besat så snart de rigtige kandidater er fundet.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Retningslinjer for praktikanter på de danske repræsentationer pr. 1. februar 2015. 

Kontakt

Ansøgning samt CV – vedlagt eksamenspapirer,
udtalelser m.v. - sendes til:

stimch@um.dk

 

Eventuelle spørgsmål besvares gerne af:

Stinne Maria Christiansen
Telefon (direkte): +49 40 41 40 05 33

E-mail: stimch@um.dk