Spring til indhold

Det Danske Generalkonsulat i Hamborg søger junior eksportrådgiver med fokus på design, mode, byggeri og arkitektur

Kan du identificere markedsmuligheder for danske virksomheder i Tyskland inden for design, mode, byggeri og arkitektur? Kan du udarbejde markedsanalyser og identificere potentielle samarbejdspartnere og kunder? Planlægge og gennemføre fælles eksportfremstød, herunder arrangere danske fællesstande på førende tyske messer? Hvis ja, så er det måske dig, vi leder efter til stillingen som lokalansat junior eksportrådgiver ved Generalkonsulatet i Hamborg.

Beskrivelse

Junior eksportrådgiveren vil indgå i teamet for ”De Kreative Industrier”. Teamet rådgiver danske virksomheder om eksportmuligheder på Danmarks største eksportmarked, Tyskland. Du vil således i samarbejde med kolleger fra de danske repræsentationer i Berlin og München, skulle identificere muligheder for dansk erhvervsliv i Tyskland, præsentere markedsmulighederne for danske virksomheder, og i din rådgivning af virksomhederne være med til at sikre, at de får et solidt fodfæste på det tyske marked. Det betyder også, at du skal være i stand til at identificere de rette tyske samarbejdspartnere og få dem til at se værdien i at samarbejde med danske eksportører. Endelig vil junior eksportrådgiveren i samarbejde med teamets øvrige kolleger, bistå med tilrettelæggelsen og gennemførelsen af større eksportfremstød, herunder kontakt til og koordination med de involverede parter.

Vi søger en medarbejder, der kan holde en række forskelligartede projekter kørende på samme tid uden at miste overblikket – og som besidder stærke samarbejdsevner.

 

Kvalifikationer

  • Du har en relevant eksportorienteret eller samfundsvidenskabelig uddannelse.
  • Du har et bredt kendskab til Tyskland og det tyske marked, herunder en god viden om de markedskræfter, der styrer den tyske industri og detailhandel.
  • Du har interesse for design, mode, byggeri og arkitektur
  • Du er systematisk og kan holde overblikket i pressede situationer.
  • Du er engageret, udadvendt, initiativrig, resultatorienteret og kan åbne døre i både Danmark og Tyskland.
  • Du besidder gode samarbejdsevner.
  • Du behersker tysk og engelsk på højt niveau såvel skriftligt som mundtligt.

Vilkår

Eksportrådet udfører eksportrådgivning mod betaling, og der er til stillingen knyttet en række resultatmål, herunder et indtjeningskrav.

Du ansættes som udgangspunkt for en 2-årig periode med mulighed for forlængelse.

Løn i henhold til kvalifikationer efter individuel aftale.

 

Forventet tiltrædelse

1. april 2017 eller snarest derefter. Ansættelsen kræver sikkerhedsgodkendelse fra de danske myndigheder.

 

Ansøgningsfrist

Fredag d. 24. februar 2017

Udvalgte kandidater vil blive indkaldt til samtale på Generalkonsulatet i Hamborg umiddelbart herefter.

Ansøgning

Ansøgning og CV sendes til det Danske Generalkonsulat i Hamborg pr. e-mail til Generalkonsul Martine Gram Barbry, magram@um.dk eller pr. post til

Kgl. Dansk Generalkonsulat
Martine Gram Barbry
Glockengiesserwall 2
D – 20095 Hamburg

Kontakt

Du kan læse om Eksportrådet på http://eksportraadet.um.dk og om Udenrigstjenestens eksportfremmearbejde i Tyskland på http://tyskland.um.dk. Har du brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte Generalkonsul Martine Gram Barbry på telefon +49 40 41 40 05 28.

 

Om os

Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde.

Udenrigsministeriet - Eksportrådet åbner dørene for dansk erhvervsliv til markeder verden over. Som medarbejder i Eksportrådet har du en international hverdag i krydsfeltet mellem erhvervsliv og diplomati. Derved skaber du merværdi for Danmark og baner vejen for international vækst i dansk erhvervsliv. Eksportrådet har bl.a. over 250 eksportrådgivere, der er arbejder på Danmarks ambassader, handelskontorer og generalkonsulater i over 60 lande.