Spring til indhold

Den danske ambassade i Berlin søger E-Handelsrådgiver til Tyskland

The Trade Council i Tyskland søger entusiastisk, erfaren og ambitiøs rådgiver til opbygning af e-handelsrådgivning af danske virksomheder.

Har du:

 • Erfaring inden for e-handelsområdet og de store markedspladser i Tyskland samt gerne i den østeuropæiske region?
 • Solidt netværk inden for dansk erhvervsliv og særligt blandt eksportvirksomheder?
 • Gode tyske såvel som danske sprogkundskaber i skrift og tale?

Så er det måske dig, vi søger som vores nye E-Handelsrådgiver til den danske ambassade i Berlin!

Stillingen fokuserer på at fremme danske virksomheders online salg i Tyskland, Østrig og Schweiz. Hovedfokus er på B2C salg af design, mode og møbler, og du vil således indgå i vores team for de kreative industrier, der har medarbejdere i Hamborg, München og Berlin, som i fællesskab dækker hele det tysktalende Europa.

Samtidig vil fødevaresektoren også være en naturlig del af e-handelsindsatsen i Tyskland, ligesom mulighederne inden for B2B e-handel i andre sektorer vil skulle afdækkes og udnyttes i samarbejde med relevante danske virksomheder og kolleger fra vores øvrige sektorteams.

Du får ansvar for udvikling af partnerskaber med de største online markedspladser i regionen; f.eks. Amazon, Otto og Zalando. Det er et udfordrende job i en dynamisk sektor, på et af Danmarks vigtigste eksportmarkeder. Og du får mulighed for at udvikle strategier og tænke forretning i samarbejde med både store og små virksomheder. Samtidig vil du via jobbet udbygge dit netværk og dine relationer til en bred vifte af danske eksportvirksomheder og tyske partnere. I tilknytning til det tyske marked skal vores nye e-handelsrådgiver afdække mulighederne for danske e-handelsvirksomheder på markederne i Østeuropa. Dette vil ske i samarbejde med The Trade Council’s medarbejdere dér.

E-handel er en vigtig prioritet på eksportmarkederne, og vi vil trække på dine erfaringer og allerede opbyggede netværk inden for området i Danmark, såvel som internationalt. Stillingen er en del af en samlet e-handelsindsats i The Trade Council, og du vil ud over lokale kolleger blive tilknyttet et nystartet globalt team af regionale e-handelsrådgivere i Shanghai, London og New York.

Kvalifikationer:

 • Erfaring med strategisk salgsarbejde inden for e-handelsområdet og på de store online markedspladser i Tyskland
 • Kommerciel profil med flere års konkret salgs- og eksporterfaring
 • Relevant kandidatuddannelse
 • Solidt netværk blandt danske virksomheder og organisationer
 • Evne til at skabe tætte relationer og tillid i forhold til salg og rådgivningsopgaver
 • Gode kommunikationsevner på dansk og tysk

Derudover er du som person:

 • Resultatorienteret med øje for at omsætte muligheder til konkrete initiativer og projekter
 • Teamspiller med fokus på at skabe fælles resultater med kollegerne i TC DACHs øvrige sektorteams
 • I besiddelse af både gennemslagskraft og situationsfornemmelse
 • Engageret, ambitiøs og udadvendt

Du bliver ansat i handelsafdelingen på den danske ambassade i Berlin og indgår i ambassadens stab på i alt 43 medarbejdere. Du vil i det daglige referere til lederen af handelsafdelingen i Berlin såvel som teamlederen for det kreative team, der er placeret på Generalkonsulatet i Hamborg. Du vil derudover arbejde tæt sammen med The Trade Council’s kommercielle medarbejdere i Hamborg, München og Berlin, der i fællesskab dækker sektorerne: Fødevarer; Kreative Industrier, Maskiner og Underleverancer; Energi, Miljø og Vand; Sundhed; og TECH/digitalisering.

Vilkår:

The Trade Council udfører eksportrådgivning mod betaling, og der er til rådgivningsarbejdet knyttet en række fælles resultatmål, herunder værdiskabelse og indtjening.

Du ansættes som lokalansat på ambassaden for en 2-årig periode med mulighed for forlængelse.
Løn i henhold til kvalifikationer efter individuel aftale.

Forventet tiltrædelse:

1. november 2018 eller snarest derefter. Ansættelsen kræver sikkerhedsgodkendelse fra de danske myndigheder.

Ansøgningsfrist:

Mandag den 24. september 2018 kl. 12:00.
Udvalgte kandidater vil blive indkaldt til samtale på ambassaden i Berlin umiddelbart herefter.

Ansøgning:

Motiveret ansøgning vedlagt CV og relevante bilag sendes til Danmark Ambassade i Berlin pr. e-mail til beramb@um.dk eller pr. post til
Danmarks Ambassade, Rauchstr. 1, D-10787 Berlin

Kontakt:

Du kan læse om The Trade Council på www.thetradecouncil.dk og om Udenrigstjenestens eksportfremmearbejde i Tyskland på http://tyskland.um.dk. Har du brug for yderligere oplysninger eller spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Martine Gram Barbry, Generalkonsul i Hamborg og teamleder for Kreative Industrier på +49 40 4140 0528 eller magram@um.dk.

Om os:

Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde.
Udenrigsministeriet – The Trade Council åbner dørene for dansk erhvervsliv til markeder verden over. Som medarbejder i The Trade Council har du en international hverdag i krydsfeltet mellem erhvervsliv og diplomati. Derved skaber du merværdi for Danmark og baner vejen for international vækst i dansk erhvervsliv. The Trade Council har bl.a. over 250 eksportrådgivere, der er arbejder på Danmarks ambassader, handelskontorer og generalkonsulater i over 60 lande, hertil desuden seks innovationscentre.