Spring til indhold

Ambassaden i Berlin søger en lokalt ansat medarbejder til Borgerserviceafdelingen

Den danske ambassade søger en lokalt ansat deltids- eller fuldtidsmedarbejder (30-37 timer om ugen) til Borgerserviceafdelingen (barselsvikariat)

Arbejdsopgaverne omfatter direkte kundeekspedition i Borgerserviceafdelingens åbningstid mandag-fredag fra kl. 9-12, hvor størstedelen af kunderne henvender sig personligt vedr. pas, opholdstilladelse eller anden bistand. Desuden modtages der i Borgerserviceafdelingens åbningstid et stort antal telefoniske henvendelser om pas, visum, opholdstilladelse, legalisering af dokumenter og lign.

Borgerserviceafdelingen ledes af en lokal medarbejder, som vil forestå oplæring. Afdelingens sagsområde omfatter udover de nævnte sager bl.a. også skilsmisse-, faderskabs-, adoptions- og hittegodssager samt beredskab til katastrofebistand og indhentelse af visum fra andre landes ambassader i Berlin for Udenrigsministeriets tjenesterejsende. Under ferie og andet fravær skal den nye medarbejder i videst muligt omfang kunne behandle sådanne sager også.

Vi lægger vægt på:

  • Grundigt kendskab til tysk, engelsk og dansk – både i skrift og tale
  • Godt kendskab til Microsoft-pakken og elektronisk databehandling
  • God service i kundebetjeningen
  • Evne og vilje til at kommunikere både internt og eksternt
  • Selvstændighed, omhu og ansvarsbevidsthed
  • Fleksibilitet både vedr. arbejdsopgaver og –tid
  • Vilje til at tage en ekstra tørn i en krisesituation

Endvidere skal den nye medarbejder på egen hånd kunne sætte sig ind i store mængder af nyt stof (f.eks. nye instruktioner og retningslinjer på Borgerserviceområdet eller Schengen- og nationale visumregler).

Vi forventer, at den rigtige medarbejder har en del erhvervserfaring – det være sig inden for kontorfag eller servicefag – og at han/hun som person er åben og ærlig, har fingerspidsfornemmelse og gå-på-mod til at sætte sig ind i en lang række forskellige opgaver.

Løn i henhold til kvalifikationer efter individuel aftale. Tiltrædelse pr. 1.5.2017 eller snarest derefter. Barselsvikariatet varer som minimum frem til 1. november 2018.
Yderligere oplysninger ved henvendelse til souschef William Boe, +49 (0)170 92 55 113.

Skriftlig ansøgning sendes senest d. 28. februar 2017 pr. e-mail til beramb@um.dk eller pr. post til:

Kgl. Dansk Ambassade
Rauchstr. 1
D-10787 Berlin

Ligestilling
Udenrigsministeriet ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed. Derfor opfordres alle kvalificerede og interesserede uanset alder, køn, religion og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Om os
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. Læs mere på: www.um.dk.