Spring til indhold

Ambassaden i Berlin søger en dynamisk eksportrådgiver til nyoprettet stilling i et nyt team med fokus på første berøring af SMV virksomheder

Vil du identificere markedsmuligheder for danske virksomheder i Tyskland og har du en analytisk tilgang til dit arbejde? Hvis ja, så er det måske dig, vi leder efter til stillingen som lokalansat junior eksportrådgiver på ambassaden i Berlin.

Eksportrådet i Tyskland rådgiver danske virksomheder om de kommercielle muligheder på det tyske, samt det østrigske og schweiziske marked. Junior eksportrådgiveren vil være med til at understøtte den ændrede tilgang til hvorledes Trade Council hjælper danske virksomheder i Tyskland.

Du vil være en del af et team med kollegaer fra de danske repræsentationer i Berlin, Hamborg og München, som identificerer muligheder for dansk erhvervsliv i Tyskland, præsenterer markedsmulighederne for danske virksomheder, og i din rådgivning af virksomhederne være med til at sikre, at de får et solidt fodfæste på det tyske marked.

Tyskland er Danmarks største eksportmarked, men også en af de første markeder danske SMV’er stifter bekendtskab med. Rollen som eksportrådgiver i en market entry position skal være med til at tilvejebringe information, digitalisere informationen og være en aktiv ”videnshub” for resten af organisationen. Målet er at vi hjælper flere danske virksomheder videre i Tyskland og får strømlinet vores håndtering af kundehenvendelser. For den rette kandidat vil der gennem sit drive og evner, være stor mulighed for at sætte sit eget præg på stillingen, så længe det flugter med det overordnet formål.

Vi søger en medarbejder, der kan holde en række forskelligartede projekter kørende på samme tid uden at miste overblikket – og som besidder stærke samarbejdsevner.

Kvalifikationer

  • Du har en relevant kommerciel uddannelse.
  • Du har gerne et godt kendskab til Tyskland og det tyske marked.
  • Du er kommercielt orienteret, kan identificere forretningsmuligheder og har en god forståelse for de muligheder og udfordringer, dansk erhvervsliv står overfor i Tyskland.
  • Du har en analytisk tilgang og du ser en udfordring i at arbejde struktureret med information
  • Du er engageret, udadvendt, initiativrig, innovativ og resultatorienteret samt besidder gode samarbejdsevner.
  • Du kan skabe tætte og systematiske kunderelationer hele vejen – fra proaktivt salg til gennemførelse af opgaverne, herunder strategiske markedsopgaver.
  • Du behersker tysk og engelsk i skrift og tale.

Vilkår

Trade Council udfører eksportrådgivning mod betaling, og der er til stillingen knyttet en række fælles resultatmål, herunder værdiskabelse og indtjening.

Du ansættes som lokalansat på ambassaden for en 2-årig periode med mulighed for forlængelse.

Løn i henhold til kvalifikationer efter individuel aftale.

Forventet tiltrædelse

1. oktober 2019 eller snarest derefter. Ansættelsen kræver sikkerhedsgodkendelse fra de danske myndigheder.

Ansøgningsfrist

Fredag den 2. august 2019.

Udvalgte kandidater vil blive indkaldt til samtale på ambassaden i Berlin umiddelbart herefter.

Ansøgning

Motiveret ansøgning vedlagt CV og relevante bilag sendes til Danmark Ambassade i Berlin pr. email til beramb@um.dk eller pr. post til

Danmarks Ambassade
Rauchstr. 1
D – 10787 Berlin

Kontakt

Du kan læse om Eksportrådet på http://eksportraadet.um.dk om Udenrigstjenestens eksportfremmearbejde i Tyskland på http://tyskland.um.dk. Har du brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte lederen af ambassadens handelsafdeling Hans Peter Kay, +4529727633 eller per mail på hankay@um.dk.

Om os

Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde.

Udenrigsministeriet - Eksportrådet åbner dørene for dansk erhvervsliv til markeder verden over. Som medarbejder i Eksportrådet har du en international hverdag i krydsfeltet mellem erhvervsliv og diplomati. Derved skaber du merværdi for Danmark og baner vejen for international vækst i dansk erhvervsliv. Eksportrådet har bl.a. over 250 eksportrådgivere, der er arbejder på Danmarks ambassader, handelskontorer og generalkonsulater i over 60 lande, hertil desuden seks innovationscentre.