Spring til indhold

Information i forbindelse med H.M. Dronningens officielle besøg i Slesvig-Holsten

På denne side opdateres informationer løbende vedrørende H.M. Dronningens besøg d. 3.-6. september 2019.

Praktisk information
Pressedækning af Hendes Majestæt Dronningens officielle besøg den 3.-6. september 2019 kræver akkreditering.
Akkrediteringskort udstedes af Det Kgl. Danske Generalkonsulat i Flensborg og skal bæres synligt under besøget. Pressen skal på forespørgsel kunne identificere sig selv med foto-ID.

Akkrediteringskort samt kort med oversigt over tildelte positioner udleveres den 3. september kl. 8.00 ved pressebriefingen på havnen i Flensborg. For den del af pressen der ikke dækker første dag af besøget, udleveres akkrediteringskort på besøgsdagene i hhv. Kiel (den 4. september kl. 11.00), ved Danevirke (den 5. september kl. 9.30), Friedrichstad (den 5. september, kl. 14.00) og Risum Skole (den 6. september kl. 9.45).

Ansøgningsblanketten, som findes i menuen til højre, udfyldes med blokbogstaver, scannes ind og sendes retur til Det Kgl. Danske Generalkonsulat i Flensborg på e-mailadresse: flensborg2019@gmail.com. For hver medierepræsentant skal der udfylde én ansøgningsblanket. 
Bemærk, at der ved flere programpunkter er begrænset plads for pressen, og at deltagelse i udvalgte pressepositioner kan afskære muligheden for deltagelse i andre pressepositioner.

Er der begrænset plads, vægtes det at såvel dansk som tysk presse er repræsenteret.

Officiel fotograf
Generalkonsulatet stiller med en officiel fotograf ved alle programpunkterne – også hvor der er begrænset plads.
Der oprettes en Dropbox, hvor fotos løbende lægges ind. Medier kan til redaktionel omtale vederlagsfrit benytte billederne ved kreditering: ”Foto: Keld Navntoft, Kgl. Dansk Generalkonsulat i Flensborg”. 

Dropbox:
https://www.dropbox.com/sh/dseifvm53nvik88/AADAwD45DDcFcwlKReqW39nPa?dl=0

Pressebus
Generalkonsulatet har arrangeret bustransport alle fire dage og opfordrer til, at flest mulige vælger denne løsning, da parkeringsforhold kan være vanskelige. Der er ikke afsat parkering til pressen, og veje omkring besøgsstederne kan være spærret for parkering. Prisen pr. medierepræsentant vil være mellem ca. 500 og 2.000 kr. afhængig af antal dage, som bussen benyttes, og antallet af tilmeldt presse. Beløbet opkræves efterfølgende af Det Kgl. Danske Generalkonsulat i Flensborg og faktureres direkte.
Husk: Kryds af på akkrediteringsformularen, hvis der ønskes plads i bussen.

Forplejning
Der er sørget for frokost til pressen alle fire dage samt aftensmad den 4. september ifm. festaftenen på A.P. Møller Skolen i Slesvig.

Kontaktinformation
Pressekoordinator Kirsten Elley
Det Kgl. Danske Generalkonsulat i Flensborg
tlf.: +45 3053 3799
e-mail: Flensborg2019@gmail.com

Pressereferentin Susanne Berndt
Landesregierung Schleswig-Holstein
tlf.: +49 431 988 1871
e-mail: susanne.berndt@stk.landsh.de

Kommunikationsrådgiver Christian Meyer
Kongehuset
tlf. +45 33 40 10 10
e-mail: chrmey@kongehuset.dk