Spring til indhold

Din indgang til det kreative Berlin

Som kunstner i Berlin er der allerede et hav af muligheder for at søge hjælp og netværk blandt ligesindede. Vi har samlet lidt information herom.

Kunst i Berlin – generelle portaler

Som dansk kunstner i Berlin er det godt at vide, hvilke portaler eller instanser, man kan henvende sig til. Vi vil gerne fremhæve to rigtig gode links, som dækker mange områder relevante for udenlandske kunstnere i Berlin.
BBK - Berufsverband Bildender Künstler Berlin – giver information om så forskellige områder som retshjælp, skat, visum, co-working spaces, bolig, finansiel støtte og meget mere. Siden giver omfattende information og er et godt opslagsværk til besvarelse af de fleste spørgsmål, som en dansk kunstner i Berlin måtte have.

Berufsverband Bildender Künstler Berlin

CreativeCityBerlin er en portal for kunstnere, som er støttet fra offentlig side af Berliner Kulturverwaltung i samarbejde med Wirtschaftsverwaltung (Projekt Zukunft). Denne side byder på information omkring støtte, ateliers, rådgivning og meget andet. Siden er ment som en platform for dialog, og der er mulighed for at få svar på specifikke spørgsmål, når man kontakter dem. Siden har desuden også kunstretnings-specifik information – dvs. information omkring eksempelvis billedkunst, musik, fotografi og mange flere.

Creative-City-Berlin 

Spilletilladelser og offentlige arrangementer

Ambassaden i Berlin får en del henvendelser omkring tilladelser til at spille offentligt og afholdelse af offentlige arrangementer. Først og fremmest skal man sende en ansøgning. Det kan du gøre her:

Ansøgning

Vi anbefaler at du taler med en af de nævnte  kontaktpersoner, der star oplistet nederst på siden. De kan sandsynligvis fortælle dig mere om ansøgningen og fremgangsmåden. Du finder den rette kontaktperson ved at vælge det område, I ønsker at spille i. Normalt gives der tilladelse når et arrangement er i rammerne for et historisk, kulturelt eller sportsligt event. Du kan læse mere om det her: Retningslinjer

 

Fællesskab for danskere

Der er efterhånden mange danskere, der har bosat sig i Berlin. Nogle gange kan det være rart at tale med andre danskere og udveksle erfaringer og ideer, og det er der rig mulighed:

Christianskirken er et samlingssted for danskere i Berlin. Kirken ligger i Wilmersdorf, og her afholdes der gudstjenester hver søndag. Derudover afholdes der sammenkomster ved højtiderne, arrangementer for børn og foredrag. På kirkens virtuelle opslagstavle kan man desuden søge hjælp til både bolig, job, sprogudveksling og andet.

Den danske klub i Berlin/Dänischer Klub zu Berlin er en forening af danskere i Berlin. Klubbens mål er at fremme forståelsen mellem danskere og tyskere. Den tilbyder en del arrangementer i løbet af året, og samtidig kan den ligesom Christianskirken bruges til at skabe et netværk og tale med andre danskere, der er flyttet til Berlin. Hjemmesiden for klubben har desuden også en virtuel opslagstavle, hvor du kan søge, spørge, meddele og kommunikere.
Du kan også tilmelde sig Danes Worldwide, som er en forening for danskere i udlandet. Danes Worldwide har også en repræsentant her i Berlin.

Slutteligt kan du også søge ind i gruppen Dansker i Berlin Facebook, som et er livligt og informativt forum for danskere i Berlin. Her bliver der også ofte samlet information, der er relevant – både hvad angår praktiske aspekter såvel som kulturelle tiltag i Berlin. Desuden findes gruppen Scandinavian Meetingpoint Berlin af Galleri Heike Arndt, som regelmæssigt arrangerer møder for nordiske borgere i Berlin.

Kontakt:

Danmarks Ambassade
Rauchstr. 1
D-10787 Berlin

 

Tlf: +49 30 5050 2000
Fax: +49 30 5050 2050
E-Mail: beramb@um.dk

 

Presse og kulturafdelingen kan kontaktes på:

 

Tlf (direkte):
+49 30 5050 2201, 2202 og 2203