Spring til indhold

Tips til danske kunstnere i Berlin

Som dansk kunstner i Berlin er der mange nye aspekter, du skal sætte dig ind i. Følgende side kan bruges til at besvare almindelige spørgsmål samt til at give gode tips og tricks.

Berlin er en metropol for kunst og kultur på verdensplan. Et stort antal danske kunstnere, inden for alle kunstarter, har fået øjnene op for byen og dens enestående muligheder.

Det danske udenrigsministerium og Kulturstyrelsen er indgået et samarbejde om at styrke internationalisering af dansk kunst i udlandet, og følgende side er et redskab til danske kunstnere der gerne vil bo i Berlin for en kortere eller længere periode, samt kunstnere, der allerede bor i Berlin.

Denne side er en oversigt over forskellige aspekter, der kan være relevant for en dansk kunstners liv i Berlin. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte ambassaden med specifikke spørgsmål, der ikke behandles på siden.
Sidens indhold er fordelt under tre overskrifter.

Praktisk indeholder information om praktiske omstændigheder i forbindelse med bosættelse i Berlin. Herunder kan du læse om boligsøgning, sygesikring, arbejds- og skatteregler, børnepasning og meget mere.

Din indgang til kreative Berlin indeholder information, som er specielt relevant for danske kunstnere i Berlin. Her kan du læse både om kunst- og kulturportaler i Berlin. Sidens formål er at sætte danske kunstnere ind i de muligheder, der er for at udøve og udbrede sin kunst i Tysklands hovedstad.

Støtte  indeholder information om støttemuligheder, når du er kunstner i Berlin. Dette inkluderer støtte fra dansk såvel som tysk side. Desuden finder du også information om Resedencies – kunstner- og legatboliger.

Kontakt:

Danmarks Ambassade
Rauchstr. 1
D-10787 Berlin

 

Tlf: +49 30 5050 2000
Fax: +49 30 5050 2050
E-Mail: beramb@um.dk

 

Presse og kulturafdelingen kan kontaktes på:

 

Tlf (direkte):
+49 30 5050 2201, 2202 og 2203