Spring til indhold

Arkitektur og Byggeri

Byggebranchen er en stor bidragsyder til den tyske økonomi, og det er et interessant marked for danske virksomheder. Prognoserne for 2016 er optimistiske, hvor der forventes en vækstrate på 3 % med boligbyggeri som vækstmotor.

Et stigende privatforbrug, en vækst inden for privat renovering og byggeri samt en stærk gør-det-selv-mentalitet er blot nogle af de faktorer, der byder på markedspotentiale for danske leverandører inden for arkitektur og byggeri.

Markedstrends
Der er stor fokus på nybyggeri i Tyskland, hvor der især i de store byer er en høj efterspørgsel på grund af den store tilvækst. Ligesom i Danmark oplever også Tyskland et stigende antal ældre, og der er derfor brug for mere ældrevenligt boligbyggeri. Endvidere er der også fokus på skolebyggeri.

Bæredygtighed og energieffektivitet er også nøgleord inden for branchen, hvor implementering af solvarme, bedre isolering, ventilation og miljøvenlige byggematerialer er i fokus. Tysklands klimapolitik påvirker byggebranchen, idet man ønsker at reducere udledningen af drivhusgasser, hvilket blandt andet sker ved at sanere og modernisere de eksisterende byggerier.

Desuden ønsker tyskerne et funktionelt hjem, hvilket ses i en stigende efterspørgsel i bygningsautomatik, der kan være med til at gøre hverdagen nemmere, sundere og sikrere. Det drejer sig blandt andet om videounderstøttet dørkommunikation, elektriske døre, programmerbar ventilation og automatisk lysstyring.

Eksport til Tyskland
De danske virksomheder har et godt ry i Tyskland. De er kendte for at tænke innovativt, og de danske løsninger er som udgangspunkt længere fremme end de tyske. Det gælder både design, produkter og på komponenter, der anvendes til byggeri. Dog skal man som dansk virksomhed forberede sig på at produktudvikle, da tyske standarder er anderledes end danske. Dette kan være omkostningstungt og kræve tålmodighed i processen. Derudover skal de fleste produkter certificeres og kvalitetstestes i Tyskland, før de kan få fodfæste. Men når en virksomhed først er kommet rigtigt ind på markedet og har placeret sig godt, er Tyskland et marked med stort potentiale.

The Trade Council i Tyskland
The Trade Council kan blandt andet hjælpe med at give et indblik i det tyske marked med relevant markedsinformation samt et overblik over potentielle samarbejdspartnere, messer etc. The Trade Councils rådgivere besidder et bredt netværk af kontakter fordelt over hele Tyskland. Rådgiverne har et dybdegående kendskab til det tyske marked og sidder klar til at hjælpe med den fornødne ekspertise og skræddersyr rådgivningen til din virksomheds behov. Sektoren Byggeri & Anlæg er repræsenteret i Tyskland med rådgivere på Generalkonsulatet i Hamburg.

Rådgivningsteam

Martine Gram Barbry, generalkonsul
Telefon (direkte) +49 40 41 40 05 28,
E-mail: magram@um.dk

Danmarks Generalkonsulat, Hamborg

 

Jula Schumacher, eksportrådgiver
Telefon (direkte) +49 40 41 40 05 38
E-mail: julasc@um.dk

Danmarks Generalkonsulat, Hamborg

 

Stinne M. V. Christiansen, eksportrådgiver
Telefon (direkte): +49 40 41 40 05 33
E-mail: stimch@um.dk

Danmarks Generalkonsulat, Hamborg