Spring til indhold

Tysklandstrategien kommer til live

15.02.2016  13:50

""

Miljø- og fødevareministeren til Biofach i Nürnberg
Der var stor dansk tilstedeværelse på verdens største fagmesse for økologiske produkter, BioFach, i Nürnberg. På den danske stand præsenterede Danmark sig som ”Bio-Weltmeister”. Der var i alt 49 danske økologiske virksomheder på messen. Den danske miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen åbnede den danske stand den 10. februar samt mødtes med den forhenværende tyske minister og grønne politiker Renate Künast. Med støtte fra gourmetkok Mads Søndergaard stod de to politikkere på scenen og humøret var højt under arrangementet ”Cook & Talk”.

""

Kulturministeren åbner Eckersberg udstilling i Hamborg
Den danske kultur- og kirkeminister Bertel Haarder åbnede den 11. februar udstillingen ”Eckersberg - Faszination Wirklichkeit” i Hamborgs Kunsthalle. Ministeren lagde i sin åbningstale ud med sine egne erindringer om Hamborg, som han for første gang besøgte som lille dreng efter krigen. For ham var udstillingen et udtryk for det tætte forhold mellem Danmark og Tyskland særligt på det kulturelle område. Christoffer Wilhelm Eckersberg er en af de mest betydningsfulde danske malere.

Forsvarsministeren til Sikkerhedskonferencen i München
Sammen med cirka 30 stats- og regeringschefer og omkring 70 udenrigs- og forsvarsministre deltog den danske forsvarsminister Peter Christensen ved den årlige sikkerhedskonference i München. På dagsordenen var bl.a. situationen i Syrien, kampen mod ISIL og flygtningestrømmene til Europa. Forsvarsministeren repræsenterer den danske regering på sikkerhedskonferencen i München, som i år ligger i forlængelse af NATO-forsvarsministermødet i Bruxelles den 10. og 11. februar 2016, hvor Peter Christensen også deltog.