Spring til indhold

Tysklands største delstat på studietur i Århus

02.11.2016  11:35

Den tyske klima- og miljøminister fra Nordrhein-Westfalen, Johannes Remmel, er den 3. og 4. november sammen med en højtstående delegation på studierejse i Danmark for at lære mere om vedvarende energikilder og om fleksibel varmeforsyning.

Sammen med 25 repræsentanter fra energiindustrien og eksperter fra videnskaben og den offentlige forvaltning fra både Nordrhein-Westfalen og Holland besøger den tyske minister en række jyske byer for at få ny viden om danske effektiviseringsløsninger i fremtidens varmeforsyning.
Under besøget mødes den tyske minister blandt andet med repræsentanter for udvalgte kommuner for at udveksle viden om centrale energitiltag, der kan være med til at bringe delstaten tættere på de ambitiøse målsætninger for klimabeskyttelse.

Gæsterne fra Tysklands største og folkerigeste delstat får indsigt i de tekniske aspekter vedrørende integration af vedvarende energiformer og øget fleksibilitet i energisektoren, og de vil få ny viden om de reguleringsmæssige rammer på energiområdet i Danmark.

Den danske ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen udtaler i forbindelse med delegationsrejsen:

- Nordrhein-Westfalen ser vi som en meget vigtig samarbejdspartner i den energipolitiske dialog og handelsmæssige udveksling. Vi håber, at delegationsrejsen kan være med til at styrke det regionale samarbejde mellem Nordrhein-Westfalen og Danmark.

Torsdag aften er der reception på Rådhuset i Århus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard (S) og mere end 60 højtstående tyske og danske repræsentanter fra såvel erhvervsliv som politik deltager.

Det omfattende besøgsprogram strækker sig over to hele dage og er sammensat af Eksportrådet i Berlin i samarbejde med Danish Board of District Heating, State of Green og Dansk Industri.