Spring til indhold

NEW NORDIC. FASHION. FOOD. DESIGN

25.07.2016  13:41

'' 

Design og bæredygtighed er ikke uforenelige størrelser i norden. Det beviser de nordiske ambassaders store sommerudstilling. Tværtimod: Den nordiske livsstil baserer sig på en gang både på kvalitet, økonomi og økologi baseret på gennemtænkt design med klare linjer.

NEW NORDIC. FASHION. FOOD. DESIGN. viser, at design ikke bare er begrænset til tingenes form, men også har sociale processer og struktur i fokus. Udstillingen retter blikket mod bæredygtige, kreative former og objekter indenfor mode, design og produkter fra de nordiske landes madkultur.
Udstillingen viser design, beklædning og fødevarer, der alle har det til fælles at de udgør ingredienser til ”det gode liv”. Det undersøges, hvorledes mode kan skabes på nye og spændende måder, men hvor produktionen er fair og miljøvenlig. Desuden viser udstillingen, at der bag New Nordic Cuisine gemmer sig meget mere end blot tilberedning af mad og drikkevarer.
Det ledsagende program omfatter et symposium, der stiller skarpt på New Nordic Food i dag med nordiske og tyske deltagere, filmrække (bl.a. dokfilm om NOMA), Silence Meals og Design Talk. Dele af udstillingen bliver vist i Frankfurt am Main i 2017 i forbindelse med den 4. Nordic Fashion Biennale under udstillingen ”Picnic”.
Udstillingen er kurateret af Sabine Schirdewahn og Matthias Wagner K. (Direktør, Museum Angewandte Kunst, Frankfurt am Main).

Program 
28. juni til 2. juli Nordic Fashion Hub i Bikini Berlin**
7. juli, kl. 17.30 Design Talk - Talk med designere og kuratorer*
7. juli, kl. 19 Åbning med den finnske ambassadør Ritva Koukku-Ronde, Christer Haglund (Nordisk Ministerråd), Designere og kuratorer.
Hver onsdag i august, kl. 19_Nordisk Filmklub
29. september Fagseminar New Nordic. Thinking about Food.*
23. og 24. september Silence Meal (FIN) af kunstneren Nina Backman og Kock Sami Tallberg

*Gratis adgang, tilmelding via nordischebotschaften.org. Talk og symposium på engelsk.
**Gratis adgang

Udstillingen er gratis. Åbningstider: Ma-Fr 10-19, Lø-Sø 11-16

''

De nordiske ambassader | Felleshus, Rauchstraße 1, 10878 Berlin Tiergarten

FASHION & DESIGN: Neutral, Heidi Paula Langvad, Thomas Albertsen, Anne Bannick, Ellinor Ericsson, Hans Christian Gjedde, Michael Geertsen, Eva Louise Hauge, Jonas Lundby Jensen, Thors‐Design, Søren Thygesen, Retap, Nicolas Vahé, Lyngby Porcelæn, Kähler.

FOOD: Lakrids by Johan Bülow, Coisbo Beer, Mariager Salt, Raw Snacks, Nordisk Tang.

FÄRÖER: FASHION & DESIGN: Guðrun & Guðrun.