Spring til indhold

Start på VITUS NR. 13 i København

02.12.2015  13:03

VITUS er Eksportrådets unikke eliteprogram for små og mellemstore virksomheder, der ønsker at ekspandere til nye markeder på den mest effektive måde. Netop nu starter det sidste hold for 2015 det 12 måneder lange samarbejde mellem virksomhed og rådgiver.

Det er 13. gang, VITUS-programmet løber af stablen. Traditionen tro begynder programmet med en intensiv workshop i København. Her er indledende strategiarbejde på programmet, som i løbet af de næste måneder skal munde ud i konkrete og individuelle go-to-market-strategier, der endeligt præsenteres for et ekspertpanel i marts måned. Herefter følger 9 måneders eksekvering på det valgte marked, hvor virksomhed og rådgiver i tæt parløb skal arbejde sammen om at nå de fastlagte mål fra strategien.


Fra tysk side er Danmarks Handelskontor i Hamborg repræsenteret med virksomheden KEH-indeklima, som er én af de i alt 13 deltagende virksomheder, der alle har udvagt forskellige målmarkeder. KEH-indeklima tilbyder bekæmpelse af sundhedsskadelig skimmelsvamp via en unik, patenteret metode, der foregår uden brug af kemikalier. Et produkt og en metode, der passer godt til det tyske marked, hvor der netop i disse år er stor fokus på sanering og miljøvenlige løsninger i byggebranchen.


KEH-indeklima har allerede gjort sig sine første eksporterfaringer i Tyskland, men ønsker nu at intensivere og målrette indsatsen på det nordtyske marked. Om virksomhedens forventninger til samarbejdet og programmet siger administrerende direktør Mads Ballegaard:

Vi forventer, at vi gennem højt kvalificeret sparring og rådgivning vil få struktureret vores salgs- og markedsføringsindsats i langt højere grad, end vi ville kunne på egen hånd. Derudover skal vores deltagelse i VITUS-programmet hjælpe os med at overkomme barrierer af strukturel og kulturel karakter, så vi er bedst muligt klædt på til at samarbejde med nye tyske kunder”.

Skal din virksomhed vaere en del af det naeste hold?
Eksportrådet igangsætter et nyt VITUS-hold hvert halve år, og næste hold forventes igangsat i foråret 2016. Blandt ansøgerfeltet udvælges omkring 15 virksomheder til at gå videre til udvælgelsespanelet hos Eksportrådet i København.

Læs meget mere om programmet på Eksportrådets hjemmeside, hvor du finder de vigtigste informationer om VITUS. Vores eksportrådgivere står også altid klar til en uforpligtende snak om, hvilke muligheder I som virksomhed har og hvilket program, der passer bedst til jeres behov. Vores kontaktoplysninger finder du her.