Spring til indhold

Digital Denmark på scenen på førende elektronikkonference, CeBIT

21.03.2017  15:56

Lars Frelle-Petersen fortalte om den mangeårige proces, som Danmark har gennemgået for at nå til den nuværende imponerende digitaliseringsgrad. Fortællingen startede i starten af 00’erne,  hvor alle betalinger fra det offentlige blev elektroniske, og det offentlige begyndte kun at modtage regninger elektronisk. Derved var grunden lagt for borger- og virksomhedsportaler, nemID, obligatorisk selvbetjening og Digital Post, som i dag i modsætning til mange andre EU lande er meget udbredt løsninger, og endda med stor brugertilfredshed. 

De tyske tilhørere var imponerede over, hvad der faktisk er muligt at gennemføre inden for digitalisering af den offentlige sektor, men forholdt sig også kritisk spørgende til den danske succes. Særligt var der blandt de spørgelystne fokus på nemID, herunder samarbejdet mellem det offentlige og bankerne, samt på sikkerhedsdimensionen af de digitale løsninger.

Det danske indlæg på CeBIT er en del af den indsats, der er igangsat med regeringens Tysklandsstrategi, om at udbrede budskabet om de danske styrkepositioner inden for digitalisering generelt og særligt dansk offentlig digitalisering, som ifølge Europakommissionen er den bedste i Europa (Desi-index)

Næste skridt i indsatsen er konferencen Digitaler Staat den 9. og 10. maj i Berlin, hvor Danmark er partnerland. Her vil danske topembedsmænd formidle de danske styrkepositioner til en bred skare af tyske embedsmænd, der samtidig kan se konkrete danske løsninger fra cBrain, FFW, Siteimprove, Monsalta og Dania Software. Læs mere om konferencen.