Spring til indhold

De tyske håndværkere går digitalt

22.03.2017  09:58

  

Aktuelt har 95 % af håndværkervirksomhederne egen hjemmeside, 58 % benytter software-systemer til styring af forretningsgange, og 25 % gør brug af digitale teknologier som eksempelvis 3D-printer til fremstilling af reservedele eller trackingsystemer til maskiner og materiel. Dette viser en undersøgelse foretaget af digitalforbundet Bitkom i samarbejde med centralforbundet for det tyske håndværk (ZDH) blandt 504 håndværkervirksomheder.

4 ud af 5 (81 %) af de adspurgte virksomheder er åbne over for temaet ”digitalisering”, og størstedelen ser fordele i forhold til opbevaring og logistik (herunder fordeling af værktøj og udstyr). Desuden spiller tidsbesparelse og en mere fleksibel organisation også en vigtig rolle for brugen af digitale løsninger.

Til trods for den store interesse for digitalisering blandt tyske håndværkere, er det langt fra alle, som benytter sig af de digitale muligheder. Over halvdelen af de adspurgte svarer, at digitalisering er en stor udfordring for deres virksomhed, hvilket bl.a. skyldes usikkerhed i forhold til databeskyttelse samt manglende kompetencer internt i virksomheden. Chefen for Bitkom anbefaler således også de tyske håndværkere at indgå et samarbejde med eksterne it-rådgivere. Også direktøren for centralforbundet for tyske håndværkere (ZDH) påpeger digitaliseringens betydning for håndværkerbranchen, da den er med til at sikre kvaliteten og forøge konkurrenceevnen.

Læs hele undersøgelsen her.

Hvis du vil vide mere
Det danske Generalkonsulat i Hamborg
Helle Sørensen Ludewig, eksportrådgiver
Tlf. +49 40 41 40 05 33
E-Mail: hsoren@um.dk