Spring til indhold

Danske designere indtager modemessen PREMIUM i Berlin med dansk fællesstand

12.01.2018  14:47

Fra den 16. januar til den 18. januar har Danmark på den vigtige modemesse PREMIUM i Berlin en fællesstand.

Tyskland er Danmarks største eksportmarked, og mere end 60 % af den danske beklædningsindustris omsætning hentes i udlandet med Tyskland som største aftager af denne eksport. Vores tyske nabo er storforbruger af dansk mode, og dansk eksport af tekstil og beklædning til Tyskland er fortsat stigende.

De kreative erhverv som vækstmotor i Danmark
På Generalkonsulatet i Hamburg glæder man sig over, at de kreative erhverv kommer i fokus med en dansk deltagelse på high-end modemessen i den tyske hovedstad. Generalkonsul Martine Gram Barbry er forventningsfuld i forhold til den danske deltagelse på den ansete modemesse. ”I Tyskland findes der et enormt stort potentiale inden for mode og tekstilbranchen med et købestærkt segment. Hvis vi formår at være synlig på messer har vi mulighed for at øge de danske kreative virksomheders eksportmuligheder i Tyskland, bl.a. ved at eksponere dem over for indkøbere, agenter og andre mulige samarbejdspartnere. Vi håber på, at et eksportfremstød med en dansk fællesstand på en messe som PREMIUM kan være med til at kickstarte danske virksomheders eksport til det tyske marked”.

Flere mindre modevirksomheder skal have mulighed for at komme ind på det tyske marked
Udenrigsministeriet giver tilskud til små og mellemstore danske virksomheder, hvilket muliggør at nysstartede virksomheder også kan deltage på messen. I alt deltager 15 danske virksomheder inden for mode og skønhed på den danske fællesstand på PREMIUM. Det er både mere velkendte danske brands som Izabel Camille og Natures Collection, men også upcoming brands som surfbrandet Pleasant, det Århusianske brand Ihler samt barbermærket Barberians CPH. Messedagene vil byde på forskellige netværksarrangementer, hvor de danske virksomheder har mulighed for at netværke med tyske aktører inden for mode– og skønhedsbranchen. 

Følgende brands vil deltage på den danske fællesstand: Izabel Camille, Barberians CPH, Charlotte Lebeck, Löwen CPH, Mille Frydenberg, RQ Jewellery, Ihler, Natures Collection, Pleasant, Raunsborg, E-cooking, Moons & Junes, Appearance, Nordgren & Claire

For flere informationer kontakt:

Stinne Maria Christiansen, stimch@um.dk