Spring til indhold

Danmark digital frontrunner i Tyskland

10.08.2018  08:55

Danmark er med helt i front, når Tysklands største messe for digitalisering og offentlig forvaltning - Smart Country Convention - åbner dørene den 20. november. Sammen med en lang række danske virksomheder skal Danmark som officielt partnerland være med til at sætte den digitale dagsorden på Danmarks største eksportmarked.

Danmark topper officielle lister over de mest digitaliserede lande i verden, heriblandt EU-Kommissionens DESI-Index og FN’s seneste eGovernment-rangliste. I 2018 er Danmark nummer ét på begge. Dette går ikke ubemærket hen i udlandet, hvor vores naboland Tyskland kigger mod nord efter inspiration og løsninger inden for offentlig digitalisering.

”Vi tænker nok ikke så meget over det til daglig, men de danske kommuner hører faktisk til de mest progressive i verden, og ud over stor erfaring med offentlig digitalisering har vi samtidig mange førende virksomheder”, siger Danmarks ambassadør i Berlin Friis Arne Petersen. Han fortsætter:

”I Tyskland er offentlig digitalisering et højaktuelt emne, og den tyske regering har sat milliarder af til digitale projekter. Tyskland er ikke lige så langt fremme som andre EU-lande. Men det gør man nu noget ved, og Danmark og danske virksomheder får med partnerskabsaftalen en enestående mulighed for at bidrage til digitaliseringen på et meget sultent marked i Tyskland.”

Dansk Erhverv, Dansk Industri, Eksportforeningen og Den Danske Ambassade i Berlin er derfor glade for at kunne præsentere Danmark som officielt partnerland på Smart Coun-try Convention (#sccon18). SCC er lanceret under sloganet ”Digitize Public Service” og er organiseret af Bitkom, Tysklands største digitale brancheforbund med 2.500 medlemmer, heriblandt SAP, Siemens, BMW.

Danmark vil være stærkt repræsenteret, da der i forbindelse med SCC organiseres et eksportfremstød med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen. Danske digitale løsninger præsenteres i tre sektorspor: Future of Work (med fokus på offentlig digitalisering og digitalisering i uddannelsessektoren), Smart Health (digitale sundhedsløsninger) og Smart Urban Solutions. SCC byder på et væld af konferencer og workshops, og en stor dansk fællesstand vil vise den brede palette af digitale løsninger, som netop danske virk-somheder har at byde på.

I Danmark har et velfungerende samarbejde mellem offentlige instanser og private virk-somheder da også allerede skabt et sundt og levende marked for digitale løsninger:

”Danmark er et foregangsland, når det kommer til at digitalisere processer. I vores branche, hvor vi blandt andet leverer teknologi til smarte elmålere, er de tyske virksomheder først nu kommet i gang med at udvikle og implementere løsninger. Den erfaring, som vi har opbygget i Danmark, kan vi nu tilbyde til Tyske virksomheder, og det giver os en konkurrencefordel. Projekterne er i Tyskland tit en faktor 10 til 15 større end tilsvarende projekter i Danmark. Det gør de tyske projekter yderst rentable”, siger Daniel Lux, CEO i den danske virksomhed Seluxit, som har indgået samarbejde med den store tyske ener-givirksomhed RWE.

Til Smart Country Convention forventes mere end 10.000 deltagere fra en bred vifte af tyske ministerier på både regerings- og delstatsniveau samt fagorganisationer, offentli-ge og private virksomheder og kommuner. Fokus er digitale løsninger inden for ni sekto-rer, som har direkte indflydelse på borgere og virksomheder. Det gælder offentlig for-valtning, energi, mobilitet, sikkerhed, affald, vand, uddannelse, sundhed og bolig.

Yderligere information:
Ambassaderåd Thomas Jørgensen, Den Danske Ambassade i Berlin
E-mail: thojor@um.dk, tel: +49 (0) 175 5792281

Presse:
Presse- og kommunikationsattaché Tom Schwarzer, Den Danske Ambassade i Berlin
E-mail: tomsch@um.dk, tel: +49 (30) 5050 2203

Information og tilmelding til Smart Country Convention:
https://danishofficialvisit.dk/germany2018

Tilmelding for virksomheder er åben fra 7. august til 3. september 2018. Følg med på de sociale medier på Twitter, LinkedIn og Facebook.