Spring til indhold

Danmark som partnerland på konferencen ”Digitaler Staat” i Berlin

04.05.2017  10:04

Gennem mange år har man i Danmark været dedikeret til at digitalisere den offentlige sektor. Denne udvikling har medført, at Danmark i dag har indtaget førstepladsen i Europa Kommissionens DESI-indeks. I indekset kan man ud fra forskellige indikatorer se hvor langt hver enkelt medlemsland er kommet inden for digitalisering. Både forvaltningen, den private sektor og den samlede kommunikation i samfundet er formet af digitaliseringen.

Under mottoet ”Projekt Digital Føderalisme” finder konferencen Digitaler Staat sted i DBB-Forum i Berlin. Temaerne spænder fra det planlagte portalforbund (en samlet platform for offentlige tjenester, a la borger.dk), til offentlige innovationslabs, til potentialer for Blockchain-teknologien, til Open Data, chatbots og cloud computing.
På konferencen deltager også en række danske virksomheder og eksperter, som alle spiller en rolle ift. den omfattende digitalisering, som den danske offentlige sektor har gennemført. De danske eksperter vil diskutere deres erfaringer om hvordan digitaliseringen gør livet nemmere for borgere, virksomheder og forvaltningen med deres tyske kolleger.

Programmet for konferencen findes her: http://www.digitaler-staat.org/programm/
Tilmelding her: www.digitaler-staat.org/Presse

Grundlæggende Informationer:

Foranstaltning: ”Digitaler Staat”
Tidsrum: fra den 9. maj til 10. maj
Sted: DBB-Forum / Friedrichstraße 169 / 10117 Berlin