Spring til indhold

”Fremtidens varmeforsyning” var overskriften, da en delegation af danske virksomheder drog til Bayern

16.11.2017  14:43

Tirsdag den 14. november deltog danske og tyske virksomheder i en workshop om fremtidens varmeforsyning. Der var interessante oplæg om det tyske og danske varmemarked, hvorefter de deltagende danske virksomheder præsenterede deres virksomhed og fokusområde. Direktør Marc Roar Hintze fra Assens Fjernvarme og Direktør Sebastian Ranner fra det kommunale forsyningsselskab Rosenheim i Bayern holdte oplæg og tog udgangspunkt i varmemarkedet i henholdsvis Danmark og Tyskland for at give en bedre forståelse af, hvad danske og tyske forsyningsselskaber reelt gør for at sikre sig mod fremtidens udfordringer.

Onsdag den 15. november tog de tyske forsyningsværker Haßfurt, Hallerndorf og N-ERGI imod delegationsrejsen. Her fik virksomhederne mulighed for at lære mere om de tyske forsyningsværker, hvordan de arbejder og hvilke udforinger de står overfor. De danske deltagere introducerede efterfølgende deres virksomheder og gav bud på, hvordan de kunne afhjælpe nogle af de udfordringer, som Haßfurt, Hallerndorf og N-ERGI står overfor.

Det var to spændende dage for både de danske virksomheder og tyske organisationer, hvor der blev udvekslet erfaring, fremsat løsningsforslag og diskuteret de udfordringer som forsyningsværker står overfor. En særlig tak skal lyde til de deltagende virksomheder Danfoss, Kamstrup, Logstor, Rambøll, OE3i, Athco Engineering og Assens Fjernvarme og de sydtyske samarbejdspartnere.