Spring til indhold

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale i Berlin ved den tyske mindedag for krigsofre

10.11.2016  15:59

Talen bliver holdt i Forbundsdagens plenarsal i Berlin. Tidligere har blandt andre Luxembourgs daværende premierminister Jean Claude Juncker og forbundskansler Angela Merkel holdt talen.

Statsministeren benytter også besøget i Berlin til at mindes krigenes ofre ved en markering ved Neue Wache, der er det centrale tyske mindesmærke for ofre for krig.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for besøget:

”Jeg er beæret over at skulle holde den officielle tale på Volkstrauertag. En begivenhed, der minder os om, at krige koster liv. Desværre står verden fortsat i brand mange steder på kloden. Danmark tager ansvar for at bekæmpe mørket. Hver dag sætter danske sønner og døtre livet på spil i blandt andet Irak og Mali. De er også i mine tanker, når jeg holder talen på søndag.

I Europa har vi lært af de grusomme erfaringer fra 2. Verdenskrig. Vi har valgt forsoning og samarbejde. Det er utroligt vigtigt at fastholde, i de urolige tider, vi oplever lige nu. Vores tætte samarbejde er grundlaget for den fred, frihed og velstand, vi har oplevet i Europa i over 70 år. Derfor skal vi være på vagt over for forsimplede snuptagsløsninger og totalitære strømninger. Vi skal holde sammen for at skabe en bedre verden.”