Spring til indhold

Besøg i Wittenberg

29.09.2016  09:00

Slotskirken i Wittenberg har gennemgået en omfattende restaurering og genåbnes ved en festgudstjeneste den 2. oktober 2016, hvor også et nyt antependium skabt af Dronningen vil blive afsløret.

På opfordring af slotskirken i Wittenberg har Dronningen udformet et antependium i anledning af Reformationsjubilæet i 2017. Et antependium er et stykke stof, som hænges op på alterbordets forside, og som markerer de forskellige skift i kirkeåret. Dronningens antependium er skabt i den røde farve, som anvendes 2. juledag samt 1. og 2. pinsedag. Antependiet er broderet af Dronningen i broderiteknikken petit point, der er helt små broderisting. Det centrale motiv er ’Luther-rosen’, som i sin tid blev udformet af reformatoren Martin Luther.

Efter festgudstjenesten i slotskirken besøger Dronningen Lutherhaven og vil her plante et træ. Dronningen slutter dagen af med et besøg på rådhuset, hvor der skrives i byens gyldne bog.

Den 31. oktober 2017 er det 500 år siden, reformatoren Martin Luther slog sine 95 teser op på slotskirkens dør i den tyske by Wittenberg. Det blev begyndelsen til Reformationen, som omformede store dele af Nordeuropa såvel kirkeligt som politisk. Danmark tilsluttede sig officielt reformationen i oktober 1536. Herved blev den danske kirke evangelisk-luthersk.